Tankar under ett pass...


Det är bara du, du och dina drömmar
Dina mål

Det är bara du, du och dina fotsteg
Dina drömmar, dina mål

Det är bara du, du och stigen framför dig
Dina drömmar, dina mål

Det är bara du, du och klockan
Dina drömmar, dina mål

Det är bara du, du och din vilja,
Dina drömmar, dina mål

Det är bara du, din smärta i låren
Dina drömmar, dina mål

Det är inte bara du med din lycka & din glädje


Trött...

Det har varit lite mycket av allt den senaste tiden... Mycket skola och mycket jobb sen har jag haft svårt att sova, lite för mycket i skallen skulle jag tro. Jag kände mig helt okay i kroppen idag och ett träningspass hade kroppen lätt klarat av och mått riktigt bra av skulle jag tro men huvudet sa eller till och med skrek NEJ! Så då blev det ingenting...

Nu framöver blir det ganska "lugnt"! Det blir mest bara långpass och inte några intervallen. Jag vill inte springa så mycket intervaller när det är så pass kallt som det är just nu och väntar med dessa tills vi flyttar upp till Luleå och jag kan springa dessa inomhus istället. Det blir mycket bättre fäste och framförallt inte lika ansträngande för luftrören. Blir att njuta av långpass nu som sagt, ett bra sätt att få vila upp psyket inför en stundande försäsong med betydligt mer intensiv träning.


oops! I did it again =)

Jag är fortfarande långt ifrån toppform men det värsta släppte idag och jag känner mig lite lättare. Råkade fara å träna två gånger idag även om det har vräkt ner snö här i Ume. Jag stressade hem från skolan för att hinna med å spinna 12:15 idag, cyklade järnet hem med snöflingor piskandes i ansiktet och tantcykeln som slirade i djupsnön, slängde i mig en kycklingburgare och lita makaronen som jag beställt av min hemmafru och iväg på spinning...

Det var riktigt skönt att köra ur kroppen och få upp tempot i benen lite, behövdes verkligen. Planen var egentligen att springa ett snabbdistanspass idag men det kändes inte som att det skulle gå att springa vidare snabbt i dagens väder :/

När jag kom hem skulle Anders ut å springa och inte kunde jag vara sämre, så snörde på mig mina löpardojjor och så drog vi iväg å snöpulase i 40 min. Helt underbart pass och vacker natur uppe på Gamlia, snön tyngde ner träden och det var vitt överallt.. Synd att jag inte hade med kameran så jag kunde visa men får ta med den till veckan istället, för de här ska göras fler gånger =)





Träningsvärk....

Oj Oj! Så ont det kan göra... Rejäl träningsvärk och aj så underbart =)
Visste inte att det kunde vara så här tungt att träna utan att knappt träna. Jag är i sjukt dålig form men motivation är på topp. Hade gärna tagit ett två timmars pass ute i det fina vintervädret som visar sig här i Ume för tillfället men måste inse mina begränsningar. Om det är lika jobbigt att släpa sig fram i några kilometer, som det i vanliga fall är att springa dryga 25 hur skulle jag då klara av ett sådant pass? Nu har jag ju någonting att längta till iaf.

Tips! Lägg inte ner träningen för mer än en vecka om ni inte måste, har tack vare en rejäl förkylning lärt mig att det är en tung väg tillbaka. Hade glömt bort vad träningsvärk och dålig form var i mina bättre dagar och hoppas att snart få glömma bort det igen!


Lycka!

Lycka är att efter två och en halv veckas förkylning och degläge i soffan cykla i kylan några kilometer till skolan utan att hosta. Lycka är att efter ha spenderat mer tid med tv-dosan än med löparskorna i två och en halv vecka gå upp för trapporna utan att hosta och snora. Lyckan är att inse att förklningen snart över:-)

Lycka var att idag få ta på mig mina nya vintertights som legat och väntat på mig i två och en halv vecka, få snöra på mig mina nya Icebugdojjor, dunka Glory Days i lurarna och bege sig ut och pensionärsjogga i vintersolen :-) Jag brydde mig inte över att formen var kass och att pensionärsjogga i knappt en mil till och med var ansträngande, det var bara helt underbart att få träna igen!



Lycka är att få fara och äta grillade kycklingburgare med friscobröd ute i skogen med älsklingen. Nu blir det inte nå mer degarliv på ett tag för min del, slut med tv och tråkiga sega kvällar, dax att börja leva igen =)


Snart, kankse!

Varje morgon när jag vaknar känns det som att jag blivit ännu mer förkyld men när morgonen blir till förmiddag och sen eftermiddag blir till kväll väcks hoppet om att snart kanske få träna igen. Snuvan försvinner saaakta och lite osäkert och ibland hostar jag inte ens när jag går upp för trappan, så framsteg är det eller iaf. inte baksteg (om någonting kan heta så).

Jag kör lite huskurer och andra sorts kurer...
Jag har ett apotek lika stort som gamlingarna på ålderdomshemmet och har alla möjliga mediciner som jag ska komma ihåg att ta och det är inte alltid så lätt när man börjar komma upp i min ålder... hmm.. så här ser apoteket ut:



Dagen börjas med världens C-vitaminshock... Det började med att jag inte skulle äta fil på morgonen eftersom jag äter järntabletter (hade helt tomma järndepåer) och kalcium hämmar upptaget av järn. C-Vitamin stimulerar däremot upptaget så till frukost äter jag nu för tiden världens godaste blandning av frukt o grejjs. Nu när jag kämpar mot världens segaste förkylning tror jag att denna blandning skulle fungera bra =)
  • Mosad banan
  • Kiwi
  • Hallon
  • Apelsinjuice (0,5dl)
  • Flingor

Andra tränar.... Jag tittar snällt på!

Jag börjar snart ha kurerat mig från min förkylning och hoppas på att kunna börja träna lite lätt nu till veckan. På tisdag eller onsdag hade jag tänkt mig att börja gyma för att senare kunna jogga litegrann. Den här gången hade jag tänkt bli helt frisk innan jag börjar tränar, för en gångs skull. Jag har känt mig småförkyld varierat med väldigt förkyld enda sedan Lidingöloppet så nu är det dax att bli helt frisk... 

Om man inte själv kan träna kan man ju alltid roa sig med att kolla in andra som tränar =) Jag har gjort en liten "film" från Anders träningspass i helgen uppe i stugan, helt underbart vackert och oj vad jag oxå hade velat kunna stå på skidorna utan att hosta ihjäl mig nu i helgen...

Anders tränar inför Vasan...





Sitter och drömmer...

Sitter här med min förkylning och ser fram emot att komma igång med träningen... Har haft allt för många sjukdagar sedan Lidingöloppet, har varit förkyld i tre omgångar.. Segt! Jag har däremot fått mirakelpiller av svärmor och hoppas på bra resultat med en massa träning utan sjukdomsavbrott framöver =)
Jag är sjukt motiverad just nu och har redan planerat in en massa tävlingar nästa säsong... De större tävlingarna jag planerat för är:
  • Göteborgsvarvet (Beroende på ekonomin)
  • O-ringen Challange 23-29 Juli
  • Vertex Fjällmaraton 13 Aug
  • BAMM 50 19-20 Aug (Om Anders knä håller)
  • Lidingöloppet 24 Sep
Kommer att presentera tävlingarna mer ingående framöver med en massa bilder som gör att inte någon kan tycka att det ser tråkigt ut, ni kommer alla vilja springa =) Jag har då suttit o kollar in fjällbilderna från Vertex fjällmaraton och bara längtar! Vilken dröm att spendera 5-6 timmar i Vålådalen med ryggsäck på ryggen, löparskor på fötterna och svett i pannan (och på en massa andra ställen oxå för den delen).

RSS 2.0