Imunförsvar?

Katastrofalt imunförsvar!
Varför går jag och blir sjuk typ en gång i månaden? Är det för kallt för min kropp här uppe i norr? Drog på mig någon lätt snuva på julafton och har varit trött och seg sedan dess... Jag var som jag tidigare nämnt ute och "joggade" för två dagar sedan men kroppen sa rejält ifrån så jag fick kliva av efter 4km :/ Less, Less och åter Less!

Det verkar som om jag inte kommer att vara förkyld allt för länge! Inte någon tvåveckorsgrej så hade tänkt mig lite lättare styrketräning imorgon. Men vad ska jag göra för att klara mig från dessa förkylningar? Jag tröst inghandlade en Houdinitröjja idag, så även om jag är less på min dumma förkylning så mår jag nu lie bättre =) Den kanske fungerar motförkylningar oxå, eller vad tror ni?

Lite musik ska nog pigga upp... Jag har ju lovat att jag inte ska mata er med endast Bruce så här har ni ett annat favvoband. Inte helt okända Rolling Stones med Beast of Burden, passande låt kan man tycka!


Julklappar =)

Jag har fått en hel del fina julklappar =)
Jag fick turskidor med tillhörande bindningar av Anders så nu ska det ut och turas i stugan efter nyår, hur grymt som helst. För att kompletera upp till en full utrustning fick jag stavar av brorsan och så fick jag ännu ett par bindningr av mamma och pappa, ett litet missförstånd där men de får bli en del till pjäxorna istället.

Jag å mamma har fått för oss vi någon gång ska vinna på travet och nu har det äntligen inträffat. Efter en massa inhandlade andelsspel, vecka efter vecka vann vi idag 2800kr var! Duger bra åt mig och nu kan jag köpa mina pjäxor!


Tomten kom även med en startplats i Lidingöloppet, eller svärfar om man ska vara mer exakt =) Inte dumt, för Lidingö ska jag bara springa, aldrig att jag skulle missa de loppet. Målet är att springa under 02.20:00!

De senaste dagaran har jag känt av en liten lättare förkylning men det värsta har släppt nu och jag ska bege mig ut på ett lättare pass i morgon före jobbet. Jag ber om ursäkt i förväg om det inte kommer att dugga allt för tätt mellan blogginläggen de kommande dagarna då jag kommer att ha fullt upp med långa arbetsdagar men lite grann ska jag försöka skriva.

Cykel, vart då?

Som de flesta har märkt lite kallt just nu! Tyvär kommer det nog att bli lite för kallt för att träna en del dagar här kring jul. När man är ledig och har tid till träning blir det kallt, surt :/ Jaja! bara att göra det bästa av situationen.

Igår var det 18-20 grader kallt så mitt planerade löppass fick bli en lättare jogg på 3km till gymet för lite core och ett spinningpass. Jag är inte något stort fan av spinning, jag gillar som inte när jag inte tar mig någon stanns, hur mycket jag än trampar är jag kvar på samma ställe. Allt för ofta spelas de dålig musik oxå, radiopop är lika lite min grej som kryptonit är för stålmannen (visst är det de han inte tål??). Men vill man träna konditionen är spinning bland det roligaste man kan göra i konditionsväg inomhus, det säger mycket för vad jag tycker om inomhusträning i allmänhet.

Att löpa, åka skidor, cykla och allt annat jag tycker om att träna är en upplevesle och en känsla, ett sätt att komma ut och se saker. Det är en stor del av tjusningen, även om man inte alltid springer och njuter av utsikten uppe i Björkliden eller tittar ut öven en sjö i Pjeski så händer det alltid någonting.

Idag var det rena blidan och -14 grader så jag tog chansen att springa ett 15km pass och kolla in utsikten över kappa (papperbruk) här i Piteå, inte för att det var speciellt vackert men oj vad sjukt mycket roligare och bättre det var än att kolla in alla svettiga cyklister inne i en allt för varm spinningsal. Nu håller jag tummarna för springvänligt väder i morgon, jag gillar att träna på julafton, då får man ner met julmat sen =)

God Jul på er alla! (Ska bjuda på lite mer Springsteen, men ska försöka dra ner lite på det efter jul :P)



Incident on (57'th street) med andra ord IKSU!

Jag började dagen med att kriga mig genom snöstormen i dryga milen. Jag hade inga större planer med passet än att endast ta mig ut, känns som att det är så med alla löppass nu för tiden, längtar tills jag kan börja träna som jag vill igen med ett större syfte än endast "fara ut å löpa". Det var iaf. riktigt skönt att fara ut på rundan och jag avslutade det hela inne på IKSU (gymet) med ett corepass!

Jag vågade mig tillbaka efter Ipod incidenten :-)
Det visade sig för ett tag sedan att jag haft problem med min Ipod. Så här gick samtalet när jag kom hem från ett pass för några dagar sedan:

Anders: Vad hög volym du har!!!
Linda: Nä! De här är väl inte högt, mycket lägre än vanligt

Jag plockar sedan ut lurarna ur öronen och hör hur musiken dånar ut ur min Ipod som jag har på armen. Den ska spela musik ur själva aparaten när man drar ur kontakten, så jag kollar att jag stoppat i kontakten ordentligt men upptäcker att någonting uppenbart blivit fel eftersom musiken spelar delvis i högtalarna och delvis i mina lurar.

Linda: Nått har blivit fel! Musiken låter ju överallt... Inte konstigt att jag tyckte folk tittade lite konstigt på mig på   gymet. :S 
Anders: Du måste skicka in den på lagning.
Linda: Jo! och mig själv måste jag skicka på makeover så att ingen känner igen mig nästa gång jag ska till IKSU. Jag är stämplad för livet som den där stöddiga tjejen som snoffsar runt i svettiga löparkläder och spelar musik för hela gymet!

Efter att jag nollställde Ipoden fick jag den att fungera och idag när jag återigen var tillbaka på brottsplatsen var jag noga med att efter varje övning plocka ut lurarna ur öronen för att kolla att Ipoden inte fått fnatt igen. Det gick bra denna gång =) Det är tur att jag inte är 14 år nå mer och och behöver skämmas för varje "liten incident". Sen är det självklart bra att jag har så sjukt bra musiksmak att ingen behövde lida allt för mycket... Att lyssna på Springsteen ska ju inte nån behöva klaga över, eller hur? ;-)

Lät väl ungefär så här den där dagen på gymet, skulle jag kunna tänka mig!



Skitsnack!

För känsliga läsare (om du är väldigt känslig, annars är det bara att läsa på)
.....och för övrigt skulle texten på asken varit så stor

Idag var jag riktigt lätt under mitt löppass, helt tom i kroppen, hur går det ihop?
Igår efter middagen promenerade vi till Ica eftersom Anders godisbehov var stort. Jag var inte lika sugen pga. mitt stora intag tidigare i veckan, så jag nöjde mig med en ask Extra Drops. De ser ut som halstabletter och man ska visst äta en efter varje måltid för att återställa PH-värdet i munnen. Jag tycker att de är jättegoda så tryckte i mig askens innehåll på några minuter. När jag sedan studerar asken lite närmare ser jag att det står: Vid överkonsumtion laxerande effekt! Hmmm.. Funderade lite över om en  hel ask på några minuter är överkonsumeition men visst var det så....

Var som sagt lätt på passet i morse! Måste ha tappat en massa vikt under natten pga. alla toabesök jag gjorde, så i morse var det bara att trippa iväg på lätta ben... Att jag hade snö till fotknölarna och var tvungen att dra ner på tempot lite ibland eftersom jag uppenbarligen inte hade tömt hela kroppen, störde så klart litegrann, sakta gick det men passet blev genomfört utan missöden...

BTW! Motivationen har kommit tillbaka!

Motivation?

Va Fan! Vad hände med motivativationen? Är det nått jag brukar ha så är det motivation. Alltid är jag lika sugen att fara ut o springa, de är ju så sjukt roligt =) De senaste dagarna har det varit riktigt dåligt med motivation, jag har varit trött och åter trött, allt jag haft ork till är att sitta framför tv'n och dega och hur roligt är det? Jag har varit frusen, lindat in mig i en filt, ätit praliner och druckit glögg. Folk säger att man måste få göra sånt oxå.. 

En runda i skogen, all snö att pulsa runt i är ju bara underbart, eller bara nöta "asfalt" i några mil=)
Men orken har inte funnits till nått av detta, eller den kanske har funnits men huvudet har bara velat sitta inne.... och det har jag gjort, i två dagar. Två dagar utan träning Aja Baja!

Sprang en kort runda och gymade ett bra gympass idag och nu känns det som motivationen är tillbaka!
Dax att dra igång igen på "allvar", eller nästan på allvar... Är ju mellansäsong just nu och jag springer mest "för skoj skull pass", långa och långsamma men just nu längtar till Januari, när vi flyttat tillbaka till Lule och jag kan börja springa intervaller inne på Arcus igen, äntligen kavlitétsträning.. Inget går ju upp mot träning på sommaren och träning utomhus men för att kunna springa bra intervaller krävs det nästan att man springer inomhus för tillfället...

Enter Sandman i öronen och Intervaller, Götta =)

Brrr...

Snöpulsning, -15 och istappar i ögonfransarna i all ära men nog längtar men efter....





Det var ju de här med skidåkning...

Oj vad sämst jag kände mig idag! Skidåkning känns inte som min grej nå mer, jag var ju riktigt bra en gång i tiden men allt för lite åkning de senaste åren har väl tagit ut sin rätt, ingen teknik alls (Det är nog dax att gå Lasses sidskola ;-). Jag har inte nå armmuskler kvar heller, har ju endast tränat mage, rygg på gymet den senaste tiden. Det känns inte som att jag har tid och ork att även träna armarna, behöver ju dem inte till löpningen.

Jag kände hur ilskan kröp sig på allt eftersom under passet, eller man kanske inte säger "allt eftersom" när jag var lika arg hela tiden? Det var en tjurig tjej på skidspåret idag, jag hade lika gärna kunnat sätta mig i snöhögen, tjurat ihop och svurit åt hur värdelös jag var. Det gjorde jag nu inte utan försökte se det positiva i det hela... Jag åkte ju i alla fall om det där paret i 90års åldern eller tanterna som hade kafferep efter skidspåret. Jag bet ihop och åkte klart mina 20km och så lite till... Är man tjurig så är man! 

Ja Ja! Bara att ta nya tag nästa skidpass och istället fokusera på de löppass jag har kvar den här veckan, springa kan jag i alla fall =)

Veckans planer

Jag har börjat få rätt rejäl träningsvärk av skidåkningen men planerar ändå in ett pass nu till veckan, riktigt roligt och bra träning. Så här ser planen för veckan ut:

  • Måndag: Löpning 10-15km
  • Tisdag: Skidåkning 20km, Gym (mage, rygg)
  • Onsdag: Vila
  • Torsdag: Snöpulsning och stiglöpning m. tempoväxling, Gym (mage, rygg)
  • Fredag: Löpning 20km
  • Lördag: Vila
  • Söndag: Löpning 10km, Gym (mage, rygg)
Som synes är det mest för skoj skull pass. Känns lite tomt utan intervaller då man får bryta ner både kropp och själ riktigt ordentligt men de får komma i januari då den riktiga försäsongen börjar och jag kan springa intervallerna inomhus :-)




Skidåkning när den är som roligast! På tur en fin Marsdag med korvgrillning och fika =)

Träningshelg =)

Första helgen på två veckor då jag inte jobbar och vad gör man då? Tränar en massa såklar! Jag startade dagen med att åka 2mil klassikt på skidor, första gången för säsongen. Oj vad de första 5km var tunga, tankarna var allt från positiva, ja lät väl nått sånt här i min skalle:
"Helvete vad jobbigt, jag ska aldrig mer åka skidor, löpning är mer min grej! De här satans armarna har ju inga muskler kvar, aldrig mer" och så fortsatte det i någon kilometer till....

He var någon gubbe som hakade på mig efter att jag kört om honom ganska precis i början. Han såg ut som nån som inte brukade stå på skidorna speciellt ofta, utrustning som en stockholmare... Oj vad less jag blev när han inte ville släppa, jag fick ju ingen rytm i åkningen och blev bara tröttare och tröttare. Tillslut klev han av och jag kunde äntligen slappna av. Nu gick det helt plötsligt mycket fortare och mycket lättare, resten av åkningen var en njutning och fler skidpass kommer det att bli.


Efter skidåkningen åkte vi hem och käkade lite lunch och jag han sitta och vila en dryg timme innan nästa träningspass skulle avverkas. Mörkret kommer snabbt så det gäller att ta vara på ljuset. Dax för lite snöpulsning och stiglöpning uppe på Gamlia, helt underbart skoj pass. Vilken känsla att svänga av från stigarna och kötta fram med snö upp till knäna.


RSS 2.0